Leder

Svein Hoelseth

Kandidat nr. 7 på kommunevalget 2023
Far til 2 voksne døtre, sivilarkitekt og hamarsing i minst 6. generasjon.
"Byen trenger flere benker - slik at vi møter den ukjente!"
"Alle skal få elske den de vil."

Svein Hoelseth

Hva er jeg opptatt av?

Hjerte for økt miljøbevissthet og klimatiltak i bygg og anlegg, sikre grønne partier av byen som Klukhagan, arbeide mer målretta med trygge skoleveger, innføre hjertesone rundt våre skoler, plante flere trær hvert år for vår framtid, sikre byen mot flom, gi trygghet med økt satsing på forebyggende tjenester innen psykisk helse og økt fokus på å hindre utenforskap. Jobbe for forebyggende folkehelse og sikre folk en trygg alderdom, - enten det er eget hjem eller ikke. 

Og så er jeg opptatt av Hamars lange historie, med økt reiseliv og stolthet. Og vi må planlegge byen for næringsliv- og kulturaktiviteter, sette fokus på folk, menneskelig målestokk og sosiale møteplasser.Og sikre at folk har kontakt med gater, byrom, natur, turstier, utsyn - tilrettelagt for et enklere liv.  

Når ble jeg sosialdemokrat?

Jeg er skilsmissebarn siden 1963 - så mine foreldre må ha vært pionerer! Og på den tiden var det en skam. Siden har mange kommet etter. Men i vår samfunnsdebatt om skilsmisse snakker vi fortsatt som om barna kun er mellom 3 og 10 år. Jeg har blitt over 60 og har svært lang erfaring som skilsmissebarn. Og har blitt opptatt av de ensliges plass i vårt samfunn.

Jeg våknet opp politisk gjennom min oppvekst med enslig mor med aleneansvar for 2 barn. Og bærer med meg både oppvekst og økonomisk stramme år. Jeg visste jeg ikke kunne velge en hobby som krevde dyrt utstyr. Og sportstøy fant mor i glemmekassen på en skole. Men jeg våknet opp politisk da AUF-er Sidsel Rønbeck kom på skjermen. Jeg skjønte hun snakket til meg. Og hun ble mitt forbilde!

Og med tiden ble jeg medlem i Ap i 1986. Første gang. Jeg har det i meg - at er jeg medlem, så skal jeg være aktiv. 

For meg har aldri protestlister appellert til hjertet. Det være seg liste mot bompengering, eller som i Hamar - BBL sitt "nei  til kommunesammenslåing". Og enda jeg har røtter i Hamar i minst 6 generasjoner tilbake. 

Nei, politikk må være noe mer enn en liste. Noe jeg tror på, og som vil lede samfunnsutviklingen i en ideologisk retning jeg støtter. Samfunnsbygging - det er å være glad i mer enn en kommune. Hamar alene er ikke nok. Vi må bygge sammen, bruke vår stemme og løfte vårt demokrati.

Politisk erfaring:

  • 2023               Valgkamp-leder Hamar Ap
  • 2022 -            Leder i Hamar Arbeidersamfund
  • 2001 - 2004  Nestleder i Bærum Ap
  • 1999 - 2003  Kommunestyrerepresentant i Bærum kommunestyre
  • 1999 - 2003  1.-vara til plan- og miljøutvalget i Bærum
  • 1997 - 2001   Kasserer i Bærum Ap
  • 1996 - 2003  Leder i Høvik kretslag/ senere Sandvika og omegn kretslag av Bærum Ap
  • 1995 - 1996  Styremedlem i Høvik kretslag
  • 1993 - 1994   Nestleder i Hamar Ap
  • 1992 - 1994   Leder i Hamar Arbeidersamfund